• Projekti u pripremi

Projekt poduzetničkog inkubatora - idejno rješenje

Na nekretninama zk.č.br. 177/1 ZGR, zk.č.br. 177/2 ZGR, zk.č.br. 925, zk.č.br.928 i zk.č.br. 929 sve upisane u zk.ul. br. 2075, u k.o. Orebić, Općina Orebić planira izgraditi poduzetnički inkubator s coworking prostorom i za digitalne nomade.

Predmetne zgrade ostaju u okvirima svojih vanjskih gabarita. Rekonstrukcija se predviđa na način da se održi izvorno konstruktivno stanje osnovne zgrade. Prizemlje se sastoji od ulaznog open space multifunkcionalnog prostora, čajne kuhinje, prijemnog pulta, sanitarnog čvora i dvokrakog stubišta kao vertikalne komunikacije prema katu. Na prvom katu se nalazi manji ured opremljen radnim stolovima kao coworking prostor i konferencijska sala s projektorom, koju mogu koristiti kako digitalni nomadi tako i ostali korisnici po potrebi. U potkrovlju građevine nalazi se open space coworking prostor koji se sastoji od prostora predviđenog za radne stolove, te prostora predviđenog za lounge sjedenje i rad u opuštenoj atmosferi. Soba za sastanke je posebno ograđeni prostor staklenom stijenom, a korisnici ju mogu koristiti po prethodnoj najavi. Prostor se planira opremiti brzim internetom putem žičane i WiFi veze, printerom, skenerom, i ostalim potrebnim elementima za ugodan rad i boravak korisnika. Terasa na južnoj morskoj strani će se urediti da bude u službi zgrade kao produžetak prizemlja. Prostor sa stražnje strane će se urediti kao prostor za parkiralište automobila sa punionicama za el. automobile i bicikle.

U poduzetničkom inkubatoru, poduzetnici će na jednom mjestu moći imati potreban prostor za rad, razmjenu iskustava ostalih poduzetnika, edukacije, najam konferencijske dvorane i sl., čime se poduzetnik definitivno stavlja u povoljniju poziciju od one kada u samom početku poslovanja na tržištu nastupa samostalno, bez spomenute podrške. Razvidno je da će sinergija navedenih mogućnosti pozitivno utjecati na tržišno pozicioniranje poduzetnika i njegovo dugoročno održivo poslovanje i daljnji razvoj.

Ispis

Kontakt:


Razvojna Agencija Općine Orebić
Obala pomoraca 24
+385 (0)20 412-071
razvojna.ora@gmail.com
Pon-Pet