• Natječaji

Europski fond za zaštitu intelektualnog vlasništva malim i srednjim poduzećima je osigurao 47 milijuna eura

Europska komisija i Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo osnovali su novi fond koji će osigurati gotovo 50 milijuna eura za mala i srednja poduzeća.

Radi se o fondu za zaštitu intelektualnog vlasništva malih i srednjih poduzeća (MSP) iz EU-a tijekom oporavka od covida-19 te za zelenu i digitalnu tranziciju. Iz fonda, čiji proračun iznosi 47 milijuna eura, MSP-ovima sa sjedištem u EU-u će se nuditi vaučeri kako bi im se pomoglo u zaštiti njihovog intelektualnog vlasništva.

Najvažnije usluge koje će EU-ov Fond za MSP-ove pružati su povrat 90 posto naknada koje države članice naplaćuju za usluge pred dijagnostičkog ispitivanja (IP Scan) i povrat 75 posto naknada koje naplaćuju uredi za intelektualno vlasništvo za registraciju žigova i dizajna. Osim toga, osigurat će se i povrat 50 posto naknada koje naplaćuje Svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo te povrat 50 posto naknada koje naplaćuju nacionalni patentni uredi za registraciju patenata u 2022.

Razdoblje podnošenja prijedloga počinje od 10. siječnja 2022. godine do 16. prosinca 2022. godine.

Novim fondom za MSP-ove se po prvi puta obuhvaćaju i patenti. Financijski doprinos Komisije, koji iznosi do dva milijuna eura, u potpunosti će se usmjeriti na usluge koje se odnose na patente. Malo ili srednje poduzeće bi primjerice moglo podnijeti zahtjev za povrat naknade za registraciju za patentiranje izuma u državi članici.

Fondom će upravljati Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo, a prvi poziv je već objavljen na ovoj poveznici.

Ispis

Treća izmjena natječaja za tipove operacija 6.1.1. i 6.3.1. - produžen rok za podnošenje zahtjeva

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju dana 10. siječnja 2022. je objavila treće izmjene natječaja za tip operacije 6.3.1 Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava i tip operacije 6.1.1 Potpora mladim poljoprivrednicima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Produžen je rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu do 31. siječnja 2022. do 12:00 sati.

Za tip operacije 6.3.1 Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava prihvatljivi korisnici su mala poljoprivredna gospodarstava upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine poljoprivrednog gospodarstva od 2.000 EUR do 7.999 eura, a visina javne potpore po korisniku iznosi 15.000 eura u protuvrijednosti u kunama.

Kod tipa operacije 6.1.1 Potpora mladim poljoprivrednicima prihvatljivi korisnici su mladi poljoprivrednici stariji od 18 i mlađi od 40 godina (dan prije navršavanja 41 godine starosti) na dan podnošenja zahtjeva za potporu koji posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine za obavljanje poljoprivredne djelatnosti te su po prvi put na poljoprivrednom gospodarstvu postavljeni kao nositelj/odgovorna osoba poljoprivrednog gospodarstva, ali ne duže od 24 mjeseca prije podnošenja zahtjeva za potporu ili još nisu postavljeni kao nositelj/odgovorna osoba, ali će to postati najkasnije kod podnošenja zahtjeva za isplatu prve rate i ne kasnije od tri (3) mjeseca od dana sklapanja Ugovora o financiranju.

Ispis

Božićna čestitka

Zahvaljujemo Vam na povjerenju i dobroj suradnji u ovoj godini. Želimo Vama i Vašoj obitelji sretan, miran i blagoslovljen Božić i uspješnu Novu 2022. godinu. 

Hippopx 1

Ispis

Godišnji odmor

Poštovani, obavještavamo Vas da Razvojna agencija Općine Orebić neće raditi sa strankama u periodu od 27.12.2021. do 07.01.2022. godine radi korištenja godišnjeg odmora, ali e-pošta Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Vam u navedenom periodu stoji na raspolaganju u slučaju hitnosti. 

Pozivamo sve koji trebaju pomoć pri prijavi na otvorene Javne pozive i natječaje da nam se jave do 24.12.2021.g. ili od 10.01.2022.g.

Hvala na razumijevanju.

Ispis

Razvojna agencija Općine Orebić sudjelovala sudjelovala je na podršci članicama Mreže BOND na temu "Osnivanje i zatvaranje poduzeća"

Razvojna agencija Općine Orebić sudjelovala je na podršci članicama Mreže BOND na temu "Osnivanje i zatvaranje poduzeća" koja se održala u Zadru. Događaj je organizirala Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije u suradnji s Udrugom Mreža BOND i obuhvaćala je sljedeće teme:

  • Različiti oblici poslovanja: obrt, j.d.o.o., d.o.o., OPG, slobodno zanimanje
  • Osnivanje obrta
  • Osnivanje trgovačkog društva
  • Povezana poduzeća
  • Postupci prestanka rada poduzeća
  • Osvrt na poslovanje u inozemstvu

MREŽA BOND ima za cilj standardiziranim i visokokvalitetnim uslugama PPI, pružiti potporu poduzetnicima u svim fazama razvoja poduzeća. Ovakav oblik institucionalizacije omogućuje još bržu razmjenu iskustava i znanja između poduzetničkih potpornih institucija, a time i učinkovit odgovor na izazove poslovanja.

Ispis

Kontakt:


Razvojna Agencija Općine Orebić
Obala pomoraca 24
+385 (0)20 412-071
razvojna.ora@gmail.com
Pon-Pet