• Natječaji

OBAVIJEST

Razvojna agencija Općine Orebić od 11.09 do 13.09.2023.g., radi provedbe projekta Uređenja muzejske čitaonice  neće biti u mogućnosti primati stranke. Kontaktirati nas možete putem e-pošte (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) ili telefona (020)/412-071.

Hvala Vam na razumijevanju.

Ispis

Općina Orebić poziva korisnike i pružatelje usluga za iskaz interes za sudjelovanje u Projektu „Zaželi – prevencija institucionalizacije“ do 17.09

Obavještavamo Vas da u svrhu prijave projekta Općina Orebić prikuplja inicijalni interes za sudjelovanje u Projektu „Zaželi – prevencija institucionalizacije“. Krajnji rok za iskaz interesa je 17. rujna 2023. godine, a zainteresirani kao krajnji korisnici ili pružatelji usluga mogu se javiti putem telefona na broj 020/412-071 ili e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U projekt se kao korisnici usluge mogu uključiti svi stanovnici Općine Orebić i to:

1. Osobe starije od 65 godina koje žive u samačkom ili dvočlanom kućanstvu čiji mjesečni prihodi:

- za samačka kućanstva ne prelaze iznos prosječne starosne mirovine za 40 i više godina mirovinskog staža, trenutno: 629,13 EUR

- za dvočlana kućanstva ne prelaze iznos od 200% prosječne starosne mirovine za 40 i više godina mirovinskog staža, trenutno: 1.258,26 EUR

- koji istovremeno nisu korisnici iste ili slične usluge financirane iz drugih javnih izvora – usluga pomoći u kući, boravka, organiziranog stanovanja, smještaja, osobne asistencije koju pruža osobni asistent, osobne asistencije koju pruža videći pratitelj

2. Odrasle osobe s invaliditetom koje žive u samačkom ili dvočlanom kućanstvu:

- koje imaju utvrđen treći ili četvrti stupanj težine invaliditeta – oštećenja funkcionalnih sposobnosti prema propisima o vještačenju i metodologijama vještačenja

- koji istovremeno nisu korisnici iste ili slične usluge financirane iz drugih javnih izvora – usluga pomoći u kući, boravka, organiziranog stanovanja, smještaja, osobne asistencije koju pruža osobni asistent, osobne asistencije koju pruža videći pratitelj

- čiji roditelj ili drugi član obitelji nema priznato pravo na status roditelja njegovatelja ili status njegovatelja za potrebu skrbi o njoj

 

U projekt se, kao pružatelji usluga mogu uključiti svi stanovnici Općine Orebić koji su zainteresirani za zaposlenje u sklopu Projekta.

Usluge koje se pružaju korisnicima uključuju:

– organiziranje prehrane (pomoć u pripremi obroka, nabavi hrane i dr.)

– obavljanje kućanskih poslova (pranje posuđa, pospremanje stambenog prostora, donošenje vode, ogrjeva i slično, organiziranje pranja i glačanja rublja, nabava lijekova i drugih potrepština i dr.)

– održavanje osobne higijene (pomoć u oblačenju i svlačenju, u kupanju i obavljanju drugih higijenskih potreba i dr.)

– zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba

– nabava i podjela paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština (mjesečno 1 paket po korisniku)

 

Pozivaju se zainteresirani stanovnici s područja Općine Orebić, koji ispunjavaju kriterije za uključivanje u projekt kao korisnici ili pružatelji usluga, da se jave na telefonski broj 020/412-071 ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Krajnji rok za iskaz interesa je 17. rujna 2023. godine


Ispis

Do 31. kolovoza 2023. godine otvoreno je podnošenje zahtjeva za potpore iz Programa državne potpore za kompenzaciju rasta troškova proizvodnje u sektorima stočarske i biljne proizvodnje.

Agencija za plačanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavještava  sve zainteresirane podnositelje da je do 31. kolovoza 2023. godine otvoreno podnošenje zahtjeva za potpore iz Programa državne potpore za kompenzaciju rasta troškova proizvodnje u sektorima stočarske i biljne proizvodnje.

Mjere u okviru Programa u sektoru biljne proizvodnje:

Mjera 7. Potpora za proizvodnju voća i povrća, cvijeća, ljekovitog i aromatičnog bilja

Mjera 8. Potpora za proizvodnju šećerne repe

Mjera 9. Potpora za proizvodnju sjemenskog kukuruza i sjemena povrća

 

Mjere u okviru Programa u sektoru stočarstva:

Mjera 1. Potpora sektoru govedarstva

– Podmjera 1.1. Potpora uzgajivačima krava u proizvodnji mlijeka

– Podmjera 1.2. Potpora uzgajivačima krava u sustavu krava-tele

– Podmjera 1.3. Potpora proizvođačima tovne junadi

Mjera 2. Potpora sektoru svinjogojstva

– Podmjera 2.1. Potpora uzgajivačima krmača

– Podmjera 2.2. Potpora proizvođačima tovnih svinja

Mjera 3. Potpora sektoru peradarstva

– Podmjera 3.1. Potpora za proizvodnju mesa peradi

– Podmjera 3.2. Potpora za proizvodnju jaja

Mjera 4. Potpora sektoru ovčarstva i kozarstva

Mjera 5. Potpora sektoru konjogojstva

Mjera 6. Potpora sektoru pčelarstva

Zahtjev za potporu popunjava se putem AGRONET zaštićene mrežne aplikacije Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izravno ili u podružnicama Agencije za plaćanja.

Iznimno podnositelji zahtjeva Mjere 6., a koji nemaju pristup AGRONET-u podnose Zahtjev na obrascu ,,Zahtjev za potporu za Mjeru 6″.

Uz Zahtjev podnositelj je obvezan priložiti:

– popunjenu i ovjerenu Izjavu o poslovnim subjektima koji su međusobno povezani vlasničkim ili drugim odnosima ili popunjenu i ovjerenu Izjavu da nemaju poslovnih subjekata koji su međusobno povezani vlasničkim ili drugim odnosima,

– popunjenu i ovjerenu Izjavu o primljenim potporama za podnositelja i sve njegove povezane subjekte (ukoliko ih ima)

Uz Zahtjev potrebno je u slučaju dokazivanja prihvatljivosti grla tovnih svinja koja su isporučena u izvoz priložiti i dostaviti popratnu dokumentaciju za izvoz svinja. Prihvatljivi dokaz je Međunarodni tovarni list (CMR) na kojem je jasno naznačen broj izvezenih grla te težina istih iz koje se može utvrditi da pripadaju u kategoriju tovnih svinja.

Uz Zahtjev potrebno je u slučaju dokazivanja prihvatljivosti grla peradi koja su isporučena u izvoz priložiti i dostaviti popratnu dokumentaciju za izvoz peradi. Prihvatljivi dokaz je Međunarodni tovarni listu koji sadrži podatke o datumu i mjestu isporuke i Veterinarskom certifikatu za izvoz ili Svjedodžba o zdravstvenom stanju i mjestu podrijetla životinje za iznos iz kojeg je vidljiv broj kljunova i mjesto utovara kljunova proslijeđenih u izvoz/iznos na klanje u razdoblju od 1.4.2022. do 1.4.2023. godine.

Uz Zahtjev potrebno je u slučaju dokazivanja prihvatljivosti kljunova kokoši nesilica priložiti i dostaviti popratnu dokumentaciju o provedenom cijepljenju kokoši nesilica protiv Newcastle bolesti u 2022. godini. Prihvatljivi dokaz iz stavka 10. ovog članka je Potvrda ovlaštene veterinarske organizacije ili registrirane veterinarske službe o provedenoj vakcinacija protiv Newcastle bolesti peradi u 2022 godini ili račun o provedenoj vakcinaciji protiv Newcastle bolesti u 2022. godini.

Obrasce objavljuje Agencija za plaćanja na svojim službenim mrežnim stranicama www.apprrr.hr 

Po popunjavanju Zahtjeva podnositelj je dužan dostaviti ispisani i ovjereni Zahtjev i svu prateću dokumentaciju na adresu:

Agencija za plaćanja u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju

Ulica grada Vukovara 269d

10000 Zagreb

s naznakom: ,,Program državne potpore za kompenzaciju rasta troškova proizvodnje u sektorima biljne i stočarske proizvodnje“.

Više o potporama, prihvatljivim korisnicima, prihvatljivim grlima/kljunovima/pčelinjim zajednicama i hektarima u biljnoj proizvodnji te maksimalnim jediničnim iznosima potpora pogledajte ovdje.

Ispis

Besplatna radionica - KAKO POKRENUTI SVOJE ONLINE POSLOVANJE

Gledaš profile ljudi koji imaju fleksibilne urede, putuju, provode vrijeme s obitelji + pristojno zarađuju i želiš si nešto takvo za sebe?
Istodobno se boriš s manjkom poslovnih prilika i mogućnostima u svom okruženju?

Razvojna agencija Općine Orebić  organizira besplatnu edukaciju na temu „Kako pokrenuti svoje online poslovanje?“.

Mjesto održavanja: Dvorana Općine Orebić, Obala pomoraca 24, Orebić                         

Vrijeme održavanja: 19.06.2023. s početkom u 10:00 sati

Predviđeno trajanje radionice: 3 sata

Svaki sudionik radionice dobiti će radne materijale.

PROGRAM RADIONICE

Radionicu će voditi Ivana Deak, poslovna savjetnica i vlasnica brenda Startup Simple. Uz svoje internacionalno iskustvo i svestranost koji su je potaknuli da svoju karijeru nastavi u poduzetništvu, misija joj je predočiti poduzetničke početke, kao nešto jednostavno i zabavno.
Pomaže upravo pojedincima, koji žele iskoračiti iz zone komfora i pokrenuti nešto svoje, uz vidljiv i prepoznatljiv brend na društvenim mrežama i online tržištu.
Danas imamo sve potrebne resurse kako ne bismo ovisili o lokalnim tržišnim prilikama. Također, imamo mogućnost stvoriti posao koji odgovara nama i našem životnom stilu. Na Ivanu utječe filozofija poslovanja koju vidimo na stranim razvijenim tržištima, a to će najbolje demonstrirati na nadolazećoj interaktivnoj radionici.

Budući da je broj polaznika ograničen, molimo sve zainteresirane da se prijave putem:

  • maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • telefona: 020/412-071

Radionica je financirana iz Javnog poziva za podnošenje prijava za sudjelovanje u postupku testiranja standardiziranih usluga za poduzetnika i certificiranja postupka pružanja standardiziranih usluga u okviru projekta „Razvoj mreže PPI“ putem HAMAG BICRO-a – Faza 2“.

Slika1.png

 

Ispis

Objavljen Javni poziv za prijavu projekata poticanja razvoja civilnog društva na otocima u 2023.

Obavještavamo Vas da je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo Javni poziv za prijavu projekata poticanja razvoja civilnog društva na otocima u 2023. godini. 
 
Opći cilj Javnog poziva je stvaranje povoljnog okruženja za razvoj civilnog društva na otocima, jačajući ulogu i kapacitete organizacija civilnog društva i podržavajući njihovo umrežavanje. Ispunjavanje općeg cilja će se realizirati kroz dodjelu financijske podrške projektima organizacija civilnog društva na otocima rješavajući stvarne potrebe koje prepoznaju stanovnici otočnih sredina.

Specifični cilj Javnog poziva je osnaživanje uloge i kapaciteta organizacija civilnog društva na otocima i to putem provedbe kvalitetnih projekata i inicijativa kojima se doprinosi poboljšanju kvalitete života otočnog stanovništva. Ispunjavanje specifičnog cilja će se realizirati kroz organiziranje i provedbu projekata poboljšanja kvalitete življenja na otocima.

Prihvatljivi prijavitelji Javnog poziva su organizacije civilnog društva koje imaju sjedište i djeluju na području otoka.

Javni poziv usmjeren je na jačanje uloge organizacija civilnog društva kroz organiziranje i provedbu projekata koji doprinose ciljevima održivog razvoja, a obuhvaća sljedeća područja:

•    Očuvanje prirodne i kulturne baštine otoka
•    Jačanje obrazovnih kapaciteta i provedba sportskih aktivnosti
•    Pružanje i jačanje socijalne i zdravstvene skrbi
•    Postizanje uključivog i održivog gospodarskog razvoja
•    Održivo upravljanje otočnim prirodnim resursima i briga o ekologiji
•    Razvoj održive energetike i mobilnosti

Prijavitelj, kao nositelj projektne prijave, na ovaj Javni poziv može prijaviti i ugovoriti samo jedan projekt. 

Iznosi potpore su:
•    Minimalan iznos tražene financijske podrške: 4.000,00 EUR
•    Maksimalan iznos tražene financijske podrške: 10.000,00 EUR

Rok za podnošenje prijava projektnih prijava je 17. srpnja 2023. godine, a prijave se vrše kroz sustav www.financijskepodrske.hr.
 
Više o pozivu na linku OVDJE.

Za sve dodatne informacije i pomoć pri prijavi slobodno nas kontaktirajte.

Ispis

Kontakt:


Razvojna Agencija Općine Orebić
Obala pomoraca 24
+385 (0)20 412-071
razvojna.ora@gmail.com
Pon-Pet