• Natječaji

  • Naslovnica
  • Novosti
  • Natječaji
  • Razvojna agencija Općine Orebić sudjelovala na dvodnevnoj radionici na temu "Pravni aspekti na tržištu rada u Republici Hrvatskoj"

Razvojna agencija Općine Orebić sudjelovala na dvodnevnoj radionici na temu "Pravni aspekti na tržištu rada u Republici Hrvatskoj"

Razvojna agencija Općine Orebić sudjelovala je dana 08.11. i 09.11.2021. u Šibeniku na tematskoj raspravi na temu “Pravni aspekti na tržištu rada u Republici Hrvatskoj”. Raspravu organizira Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije u suradnji s Udrugom Mreža BOND.

Tematska rasprava “Pravni aspekti na tržištu rada u Republici Hrvatskoj” obuhvatila je niz aktualnih tema koje se javljaju ne samo na početku, već i tijekom poslovanja poslovnih subjekata u Republici Hrvatskoj. Odvjetnica Ana-Marija Kajić sudionicima je pojasnila bitne elemente na koje trebaju obratiti pozornost u području radnog prava, zaštite na radu i rada stranih radnika, ugovornih odnosa i poslovanja s digitalnim nomadima, pokretanja i vođenja poslovanja online trgovine i samozapošljavanja.  Zaključno, raspravljalo se o intelektualnom vlasništvu, autorskim i srodnim pravima, zaštiti autorskog prava, kako razlikovati žig, industrijski dizajn i patent te koju vrstu zaštite zatražiti, kao i o pravnim sredstvima koja stoje na raspolaganju u slučaju povrede zaštićenih prava.

 

MREŽA BOND ima za cilj standardiziranim i visokokvalitetnim uslugama PPI, pružiti potporu poduzetnicima u svim fazama razvoja poduzeća. Ovakav oblik institucionalizacije omogućuje još bržu razmjenu iskustava i znanja između poduzetničkih potpornih institucija, a time i učinkovit odgovor na izazove poslovanja.

Ispis

Kontakt:


Razvojna Agencija Općine Orebić
Obala pomoraca 24
+385 (0)20 412-071
razvojna.ora@gmail.com
Pon-Pet