• Vijesti

  • Naslovnica
  • Novosti
  • Vijesti
  • Dubrovačko-neretvanska županija je raspisala Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi za 2021. godini

Dubrovačko-neretvanska županija je raspisala Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi za 2021. godini

Dubrovačko-neretvanska županija je na svojim mrežnim stranicama objavila Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi Dubrovačko-neretvanske županije za 2021. godini.

Pravo na potporu imaju nositelji poljoprivrednog gospodarstva upisana u Upisnike u Agenciji za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, registrirani za obavljanje poljoprivredne djelatnosti (OPG-ovi, obrti, trgovačka društva, zadruge, mladi poljoprivrednik), znanstvene i stručne institucije, udruge, ustanove, i druge pravne osobe. Osnovni cilj provedbe ovog Javnog poziva je podizanje razine dohodovnosti i konkurentnosti poljoprivredne proizvodnje Dubrovačko-neretvanske županije te zadržavanje stanovništva u ruralnim područjima Dubrovačko-neretvanske županije.

Županija kroz 13 mjera i 3 podmjere podupire razvoj poljoprivrede s posebnim naglaskom na potpore malim i mladim poljoprivrednicima, sređivanje zemljišnoknjižnog i katastarskog stanja na poljoprivrednom zemljištu u privatnom vlasništvu, održavanje ili popravljanje plodnosti tla i obnova stočnog fonda kroz popunjavanje ili proširenje proizvodnih kapaciteta. Cilj potpora je i zaštita okoliša, zaštita biološke i krajobrazne raznolikosti, očuvanje prirodne baštine i oživljavanje tradicijske proizvodnje Dubrovačko-neretvanske županije te komercijalizacija i pristup tržištu poljoprivrednih i drugih proizvoda obiteljskog gospodarstva, proizvodnja proizvoda sa geografskim podrijetlom kao i eko proizvoda. Potporama je obuhvaćeno i podizanje novih trajnih nasada ili obnova postojećih u voćarstvu, vinogradarstvu i maslinarstvu, obnova poljoprivredne mehanizacije i poboljšanje proizvodnih uvjeta i potpore proizvođačima povrtlarskih kultura. Javnim pozivom je definirana i potrebna dokumentacija, postupak dodjela sredstava i obveze korisnika. Zahtjevi po ovom pozivu se mogu podnositi do 15. studenoga 2021. godine, odnosno do iskorištenja sredstava. Javni poziv je raspisan temeljem Programa potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Dubrovačko-neretvanske županije za razdoblje 2021. – 2023. godine.

Javni poziv se nalazi ovdje:

"Na slijedećem linku se nalaze svi potrebni podaci vezani za navedeni natječaj - Link Javni Poziv

Za pitanja i pomoć pri prijavi na navedeni javni poziv stojimo na raspolaganju.

 

Ispis

Kontakt:


Razvojna Agencija Općine Orebić
Obala pomoraca 24
+385 (0)20 412-071
razvojna.ora@gmail.com
Pon-Pet